Leads voor energie-overstapservice

Hoog volume leads van goede kwaliteit zorgt voor constante stroom nieuwe klanten.

“De kwaliteit van de leads van Netofex is hoger dan die van andere partijen. Dat merken we direct in ons callcenter. Het kost onze medewerkers daar minder moeite ze te converteren naar klanten. Inmiddels betrekken we vrijwel alle leads via Netofex. We zijn nog steeds onder de indruk van het volume dat Netofex kan genereren terwijl de kwaliteit toch van zo’n hoog niveau blijft.” Marketing manager van de energie-overstap service

Hoe overtuig je consumenten geld uit te geven aan een advies, waarmee ze hun uitgaven structureel kunnen verlagen? Netofex bewees zichzelf dubbel en dwars, en is inmiddels huisleverancier van leads.

Iedereen kan en wil geld besparen op energiekosten, maar niet iedereen doet daar moeite voor. Er zijn bureaus die je dat werk uit handen nemen. Zoals deze opdrachtgever, die in Nederland en Vlaanderen actief is. Zelf was dit bureau actief op Facebook, en ook kocht het leads in bij externe partijen. Nog steeds was er ruimte voor meer klanten. Daarom wilden zij kijken of leadgeneratie via Netofex zou kunnen werken.

Onze aanpak

Netofex dacht een strategie uit die zich specifiek richt op consumenten die (uiteraard) wel willen besparen op energiekosten, maar totaal geen zin hebben in al het uitzoekwerk. We legden de nadruk vooral op de tijd die gaat zitten in het vergelijken van de lastige kleine letters en de ondoorzichtige tarieven. Door eerdere campagnes wisten we dat deze invalshoek goed werkt, vooral op display en native traffic sources.

Alle content, landingspagina’s, dedicated response pagina’s en advertenties, ontwikkelen we in nauw overleg met de klant. Dat doen we altijd, maar in deze campagne is het extra belangrijk. De energie-branche heeft namelijk te maken heeft met strikte regels. Leads sturen we door en worden door onze opdrachtgever telefonisch opgevolgd. Met goed resultaat.

 

Resultaat

Netofex is in korte tijd hofleverancier van leads geworden voor de energie-overstapservice. Hierdoor kunnen ze efficiënter leads van hogere kwaliteit inkopen. De ROI op het marketingbudget is hierdoor veel hoger dan voorheen.

  • Leads per maand
    >12.000
  • Resulterend in sale
    60%
Bart ter Maat
Nicoradja van der Kraan

Je kunt ons alles vragen, over onze aanpak en resultaten. Nicoradja heeft deze klant succesvol geholpen en kan je vertellen wat je wilt weten. Je komt het snelst in contact met Nicoradja via +31 (0)6 10231073 of via het contactformulier.

Nicoradja van der Kraan Media buyer